DOLGOZÓI TÁMOGATÓI PROGRAM

Munkatársaink akár a mindennapi, akár szakmai életben tapasztalhatnak olyan érzelmileg megterhelő problémákat, amelyek hatással lehetnek mentális, vagy akár fizikai egészségükre. Mindez befolyásolhatja munkahelyi teljesítményüket (koncentráció, motiváció, hangulat…), ezért különösen fontos, hogy a kollégák még a nehézség kezdeti fázisában hozzáférhessenek a megfelelő, szakértői támogatáshoz.

Az Dolgozói Támogatói Program (EAP) folyamán a dolgozók és családtagjaik, ingyenesen és anonim módon kaphatnak pszichológiai támogatást telefonon, online vagy élő tanácsadás formájában, egy professzionális szakembertől.

A program hatására kimutatható módon csökken a hiányzás, a betegállományban töltött idő, valamint a munkahelyi balesetek, késések és hibázások száma.

Az EAP keretein belül mindenki abban és akkor kap támogatást, amiben és amikor szüksége van rá. A tanácsadás során a leggyakrabban érintett témák:

  • Személyes fejlődés (pl. szülőség, párkapcsolati problémák, tanulási technikák, készségfejlesztés)
  • Pszichológiai problémák (pl. kiégés, alvási nehézség, szorongás, depresszió, alkohol-és drogproblémák, gyász, családi krízishelyzetek)
  • Egészség és jóllét (pl. krónikus betegségek, egészséges táplálkozás, dohányzásról való leszokás)
  • Vezetőfejlesztés (pl. nehéz dolgozók kezelése, konfliktuskezelés, burnout-prevenció, zaklatás megelőzése és kezelése)

A program igény szerint tartalmaz munkahelyi krízis-intervenciót, illetve a munkahelyi egészségfejlesztést támogató workshopokat.

A támogatói program használható önállóan, vagy esetleg vállalati wellbeing, vagy stresszoldó program részeként is.

KÉRJE SZEMÉLYRE SZABOTT AJÁNLATUNKAT!