Service Design tréning

A Service Design tréning célja a résztvevők inspirálása, energizálása, kreatív tartályaik utántöltése, out of the box gondolkodásmódjuk fejlesztése. Célunk mindemellett, hogy olyan gyakorlati tudást adjunk a résztvevők kezébe, amely alkalmassá teszi őket a szolgáltatás fejlesztéssel kapcsolatos problémák módszeres feltárásra, megoldási javaslatok kidolgozására és a változtatások tényleges beindítására.

A tréning egyben a szolgáltató szemlélet, mint attitűd és kompetencia fejlesztésére is megoldást nyújt.

 

Kiknek ajánljuk a Service Design tréninget?

Vállalati döntéshozóknak, beosztottjaiknak, azoknak a munkatársaknak, akik bármilyen módon kapcsolatba kerülnek a felhasználókkal/fogyasztókkal a munkájuk során vagy olyan ágazatokban dolgoznak, melyek meghatározóan fogyasztó-centrikusak.

 

A Service design program felépítése:

  • felvezetés, ráhangolódás, érzékenyítés, inspiráció, példák bemutatása,
  • a kreatív folyamat lépéseinek és a tervezés eszközeinek gyakorlatorientált elsajátítása egy konkrét projekt kapcsán: kutatás, a konkrét kihívás definiálása (feltárás, értelmezés), ötletelés, problémák és akadályok részletezése (súlyozás, priorizálás), lehetséges megoldások vázolása, koncepció alkotás (brainstorming, mindmapping, prototipizálás), tesztelés, kísérletezés, véglegesítés, prezentáció, bemutatás, továbblépési lehetőségek,
  • tervezői kompetenciák (kooperáció, empátia, vizuális kommunikáció, kreativitás stb.) célzott fejlesztése,

Mivel a Service Design lényege a tervezési, alkotási folyamaton keresztül érthető meg leginkább, a tréningen szórakoztató jellegű, de valós tervezési szituációba kerülnek a résztvevők. A projekt feladat a résztvevők szakmai területétől, létszámától és a service design-ról való ismereteiktől függően, csoportra szabva kerül kialakításra.

KÉRJE SZEMÉLYRE SZABOTT AJÁNLATUNKAT!