Ügyfélközpontú kommunikáció

A szolgáltató és termelő vállalatok külső megítélése legnagyobb részt az ügyfélkapcsolattal foglalkozó munkatársak kommunikációs képességén múlik. Ők azok, akik közvetlen kapcsolatba kerülnek az ügyfelekkel, így erőteljesen befolyásolhatják, hogy a cégről kedvező kép alakuljon ki, és hogy az ügyfelek, vásárlók hűségesek maradjanak vállalathoz és annak termékeihez. Az ügyfelekkel való helyes kapcsolattartás technikáit bárki elsajátíthatja – ebben segítenek készségfejlesztő tréningjeink.

A tréning első és legalapvetőbb célja az ügyfélközpontú hozzáállás és gondolkodásmód kialakítása. A résztvevők elsajátítják az ügyfél-elégedettség növelésének módszereit a kapcsolat felvételétől kezdve, egészen a kommunikáció befejező fázisáig. Megismerik a kapcsolat kialakításának technikáit (üdvözlés), az igényfelmérés módjait (meghallgatás és kérdezés), a termékek és a lehetséges megoldások bemutatásának módszereit. Ezen túlmenően a hatékony értékesítés alapvető fogásait is elsajátítják, pl. hogy hogyan tudnak helyettesítő- vagy kiegészítő termékeket, szolgáltatást ajánlani a vállalat ügyfeleinek. Kiemelt területként kezeljük a problémás, indulatos ügyfelek és a reklamációk adekvát és ügyfélbarát kezelését.

A tréning célcsoportja minden olyan munkatárs, akinek külső vagy belső ügyfelekkel kell együttműködnie: irodai dolgozók, call center ill. service center munkatársak, pénztárosok, eladók, szállodai és vendéglátóipari dolgozók.

Modulok:

1. Ügyfélközpontú kommunikáció telefonon (angol / német / francia nyelven is)
2. Ügyfélközpontú kommunikáció írásban (angol / német / francia nyelven is)
3. Ügyfélközpontú kommunikáció a személyes ügyfélkapcsolatokban (angol / német / francia nyelven is)