Együttműködés-fejlesztő tréningek egészségügyi dolgozóknak

Az AKADÉMIA első modulját a csapatépítő tréningeink képezik. A szakmai tudás és felkészültség hatékonysága megsokszorozódik ha a team tagjai igazi csapatot alkotnak, a jó csapatmunka pedig minden gyógyítás alapja. Ennek a segítő szakmákban különösen nagy a jelentősége. Ennek feltétele a jó együttműködés és kommunikáció, a világos keretek között zajló munkavégzés, és a stabil csoportidentitás.
A tréning hatására kialakuló szorosabb kapcsolatok a teamen belüli, illetve a kifelé irányuló kommunikáció gördülékenységét támogatják, segítik a pozitívabb munkahelyi légkör kialakítását, a nagyobb kedvvel történő munkavégzés pedig visszahat annak hatékonyságára is. Emellett a jó team csökkenti a segítő szakmákban kiemelkedően gyakori kiégés (burnout) esélyét, és a munkahelyi fluktuáció mértékét.

Az indoor készségfejlesztő tréninggyakorlatok során a résztvevők kibontakoztathatják egyéniségüket és rejtett képességeiket, kipróbálhatják magukat különböző szituációs játékokban és jobban megismerik egymás munkastílusát. A tréningen a csapat tagjainak különböző gyakorlatokat kell megoldaniuk, ezt követően a tréner vezetésével a friss élményre alapozva közösen dolgozzák fel a tapasztalatokat és ültetik át a mindennapi munkahelyi élet területeire.
A tréningek outdoor elemei egyrészt aktív kikapcsolódást nyújtanak, másrészt az ügyességi feladatok együttes leküzdése közvetlenül erősíti az kooperációt, az információk egymással való megosztását és a kölcsönös bizalmat. A kültéri gyakorlatok természetesen nem kívánnak erőnléti felkészültséget.
Az indoor és outdoor tréningek külön és egymással kombinálva is megrendelhetők, a szervezést a konkrét igényekhez igazítjuk. Ajánlott időtartam 2-3 nap, eszközei szerepjátékok, szituációs gyakorlatok, esettanulmányok, kérdőívek.